قناة صدى البلد البلد سبورت صدى البلد جامعات صدى البلد عقارات Sada Elbalad english
english EN
الإشراف العام
إلهام أبو الفتح
رئيس التحرير
طه جبريل
الإشراف العام
إلهام أبو الفتح
رئيس التحرير
طه جبريل

طريقة عمل شاورما الفراخ


تناول فتة الشاورما في أحد المطاعم قد تكون غالية الثمن بالنسبه لعدد أفراد اسرتك، لذلك نقدم اليكي طريقه عمل فتة شاورما الفراخ .
المقادير :
نصف كيلو صدور فراخ مقطعة شرائح رفيعة
بصلة كبيرة مقطعة شرائح
كوب خل أبيض (أو ما يغطى الفراخ)
ملح وفلفل أسود
*الطريقة:
نضع الفراخ فى طبق عميق وعليها شرائح البصل ونغطيها بالخل والملح والفلفل ونقلب كويس ونغطيها ونتركها فى الثلاجة من الليل .. وثانى يوم نطلع الفراخ فى طاسة من غير أى مواد دهنية .. ونصفيها كويس من الخل ونقلبها على نار هادية لغاية ما تنزل كل السوائل اللى فيها وتشربها تانى وتنشف شوية.
ونجهز حبة طماطم وحبة فلفل أخضر ونضيفهم على الشاورما أول ما تستوى، ونحضر عيش شامى ونقطعه مكعبات وفى ملعقة من السمن نحمره على النار وأكون مجهزة أرز بسمتى بالطريقة العادية وبإضافة الكارى وأجهز طبق الفتة، أول حاجة العيش الشامى المحمروبعدين الأرز بالكارى وبعدين الشاورما أجيب ورقة خبز وأعملها قرطاس .. واملاها بالثومية ..وأرشها على الفتة .