قناة صدى البلد البلد سبورت صدى البلد جامعات صدى البلد عقارات Sada Elbalad english
عاجل
english EN
الإشراف العام
إلهام أبو الفتح
رئيس التحرير
طه جبريل
الإشراف العام
إلهام أبو الفتح
رئيس التحرير
طه جبريل

بالفيديو.. السيسي: الدين الداخلي وصل لـ 2.3 تريليون جنيه بسبب رواتب الموظفين

الرئيس عبدالفتاح السيسي
الرئيس عبدالفتاح السيسي

أكد الرئيس عبدالفتاح السيسي، أن زيادة رواتب الموطفين بقيمة 150 مليار جنيه يشكل عبئا كبيرا على الدولة نتيجة لزيادة الرواتب فقط دون زيادة في الموارد، مُضيفًا: "مصر أسرة كبيرة، وأي أسرة بتصرف، كل رب أسرة يشوف الموارد بتاعته ويشوف مصروفاته، فيجد أن المصروفات أكتر من الموارد.. هيستلف كل ما يستلف أكتر فاتورة الدين تزيد".

وتابع "السيسي"، خلال كلمته اليوم السبت في افتتاح مشروع الشركة المصرية لانتاج الايثيلين ومشتقاته بالاسكندرية: "كل مواطن هيقول كلمني على اللي بيخش جيبي هقوله مينفعش،لأنه هيخش جيب ابنك وحفيدك لو واجهنا التحديات"، مُضيفًا: كلنا مسؤولين عن الاقتصاد وامان الدولة المصرية، محتاج مننا كلنا نبقى عارفين المسألة يبقى تأثيرها إيه على مصر وعلى البلد".

وأشار إلى أنه خلال الأربع سنوات الماضية نتيجة الضغط الموجود في 2011، تسببت التعيينات في عجز بـ600 مليار جنيه، وتعاظم الدين الداخلي إلى 2.3 تريليون جنيه أي ما يعادل 97% من الدخل القومي، مُضيفًا: "مش هنقدر نتخلى عن المصريين وعلى رواتبهم بس محتاجين ضبط للدعم بتاعنا".